YÖS KURSU
YÖS KURSU Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkiye’de eğitim alabilmek için girdiği YÖS (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı), her sene üniversiteler tarafından belirledikleri farklı tarihlerde yapılır.
İlan edilen tarihlerde, Mart – Nisan aylarından Haziran – Temmuz aylarına kadar devam eden farklı tarihlerde yapılır. Bu tarihlerden itibaren her üniversite yaptıkları sınav sonrası tercih ve kontenjan sayısını ilan etmektedir. Adaylar bu aşamadan sonra, aldıkları puanlara göre ilan edilen bölümlere başvurmak suretiyle tercih yapabilmektedirler.
Her kurum, kendi yaptığı sınava katılanlar arasında en yüksek puanı almış adaydan başlayarak bir sıralama yapar. Sıralamada kontenjan sayısı ölçüsünde sıralamaya giren adayların kayıtları ilgili üniversiteye yapılır.
Online Kursumuza kesin kayıt yaptırmadan önce deneme dersi yapabilir sonrasında karar verebilirsiniz.
Bazı üniversitelerin kendi bünyelerinde açmış oldukları YÖS kurslarını bizim öğretmen kadromuz anlatmaktadır.
YÖS HAZIRLIK KURSU
Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara ( birkaç kurum hariç ) kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır. Sınav 2010 yılına kadar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce ( ÖSYM ) yılda bir defa olmak üzere haziran ayında düzenlenmekteydi. 2011 yılında alınan kararla Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavlarını T.C. Üniversiteleri kendi bünyelerinde düzenlemeye başlamışlardır. Her üniversite kendi belirledikleri tarihlerde YÖS sınavını yapmaktadır.
Hazırlık kursu, Temel Öğrenme Becerileri Testi soruları sembolik, cebirsel ya da şekilsel olarak ifade edilmektedir. Ayrıca soruların Türkçe ve İngilizce açıklamaları da bulunmaktadır. Testler adayların soyut düşünme güçlerini ölçmeyi amaçlamaktadır. Yerleştirme yalnız, bu testin sonuçlarından hesaplanan puanlara göre yapılmaktadır. Birkaç üniversitenin YÖS içeriğinde fizik, kimya, tarih ve coğrafya soruları da yer alabilmektedir.
YÖS içinde yer alan Türkçe Testi Puanı, öğretim dili ne olursa olsun hiçbir programa kabulde dikkate alınmaz. Türkçe puanı, sadece öğretim dili Türkçe olan yükseköğretim programlarına kabul edilen adayların öğrenimlerine hemen başlayıp başlamayacaklarını belirlemede kullanılır.
YÖS KURSU
Başvuru Belgesi, online olarak pasaport veya kimlikteki bilgilere dayanarak doldurulmalıdır, yazım yanlışı ve eksik bilgi olmamalıdır. Belgeye yüklenecek fotoğraf yüzünüzü açık bir şekilde gösterecek nitelikte, son üç ay içerisinde çekilmiş ve boyut olarak uygun olmalıdır. Sınav belgesinin çıktısı alınmalı ve sınav günü verilmek üzere saklanmalıdır.
Sınav Merkezleri: Yukarıda belirttiğimiz gibi tek bir merkezde olabileceği gibi birçok merkezde de üniversiteler sınav yapabilmektedir. Sınav başvuru formunda ilgili satıra, girmek için uygun olduğunuz sınav merkezi kaydedilmelidir.
Uzman eğitim kadromuz ile birçok üniversitenin kendi bünyesinde açmış olduğu yös kurslarında bizim kadromuz ders vermektedir.
Özel Ders Dünyası olarak tecrübeli öğretmenler ile sınavlara online veya yüz yüze özel ders vererek hazırlık yapıyoruz.
Önemli Not: Bizden ders alan LGS-YKS sınavına girecek öğrencilere iki haftada bir online deneme uyguluyoruz. Tüm adayların düzenli katılım sağlamasını istemekteyiz. Sınava belirlenen gün içerisinde girilmesi zorunlu olduğundan, o gün içerisinde sınava girilmesi şarttır.
Bize buradan ulaşabilirsiniz.
Sizler ve öğretmenlerimiz için pandemi döneminin yarattığı olumsuz etkileri azaltmak için özel ders ücretlerimizde kampanyalar başlattık. Bizleri arayarak, veya aşağıdaki iletişim formunu doldurarak bizimle iletişime geçebilir, fiyat teklifi alabilirsiniz.